Антикризисните мерки, които бяха предложени от последния кабинет, не са

...
 Антикризисните мерки, които бяха предложени от последния кабинет, не са
Коментари Харесай

Адемов: Минималната пенсия се увеличи с 10%, максималната - със 70%. Няма усещане за справедливост

 Open photo

 

" Антикризисните ограничения, които бяха препоръчани от последния кабинет, не са ефикасни и по тази причина не взеха решение проблемите на хората. 160 милиона лв. дава страната ей по този начин, напразно. Попитайте обаче хората какво мислят за тези 25 стотинки, когато зареждат гориво. " Това съобщи специалистът по обществена политика доктор Хасан Адемов на предизборна среща на Движение за права и свободи в Омуртаг.

" Техните големи проблеми са, че 10 пъти набъбна цената на тока, откогато управляваха тези младежи Кирил Петков и Асен Василев, 10 пъти набъбна цената на газа. Тези цени няма по какъв начин да не се трансферират върху цените на стоките, които пазарим. Затова не е съществено да приказват, че инфлацията в България е привнесена от Европа ", сподели още Адемов.

Той цитира данни на Евростат, съгласно които в Европа инфлацията е 8%, а Българската статистика публично дава 17,3%.

" Само че като влезем в магазина виждаме, че в страната има две паралелни действителности. Едната е действителността на тв приемника, от който приказват политиците, а другата – действителността на джоба и хладилника. Те демонстрират нещо напълно друго. Те демонстрират, че макар антикризисна мярка 0% Данък добавена стойност на хляба и питателните артикули, парите, с които до момента сме си ги купували, към този момент не ни стигат за същите тези артикули ", сподели още специалистът по обществена политика.

Адемов съобщи, че в програмата на Движение за права и свободи има две основни думи - сигурност и непоклатимост. Това е дневният ред на хората. Те желаят устойчиво ръководство, в което да има експертиза и да се взимат съответни решения. Искат сигурност на работните места и приходите, както и обективни пенсии.

" Управляващите усилиха минималната пенсия с 37 лв., само че в случай че разделите сумата на 30 дни, ще видите нещо неуместно – покачването е едвам с 1,19 лева дневно, което не стига даже за един самун. В тази система най-важното е да има чувство за правдивост, а няма. Това беше повода Движение за права и свободи да предложи 5 пъти по-голяма сума на нарастване за минималните пенсии. Защо другите партии не го одобриха ли? Питайте ги, когато дойдат тук. Задайте им и въпроса: Защо минималната пенсия се усили с 10 %, а оптималната – със 70 %. И до момента в който им слушате обясненията, не забравяйте, че точно по предложение на ръководителя Мустафа Карадайъ през октомври, ноември, декември предходната година всеки български пенсионер получи в допълнение по 120 лв. ", сподели още доктор Адемов.

И прикани:

" Подкрепете листата на Движение за права и свободи, с цел да има постоянна и виновна парламентарна група, която да е незаобиколима и да работи за решаването на проблемите на хората, за постигането на сигурност и непоклатимост. "

" Вече на всички е ясно, че без Движение за права и свободи това не може да се случи ", безапелационен е Хасан Адемов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР